Máxima sluit staatsbezoek af met derde capejurk | ModekoninginMaxima.nl

2022-07-01 18:38:49 By : Mr. Jamie Jiang

oning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van maandag 27 tot en met woensdag 29 juni op uitnodiging van bondspresident Alexander Van der Bellen een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken begeleidt het Koninklijk Paar.

Nederland en Oostenrijk zijn partners met uitstekende relaties op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel bilateraal als binnen de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Verenigde Naties (VN). Het staatsbezoek benadrukt de sterke banden tussen de twee landen en geeft een impuls aan de betrekkingen. Het bezoek staat in het teken van duurzame mobiliteit, verbonden samenleving en culturele uitwisseling.

Programma dag 3 Woensdag 29 juni wordt het staatsbezoek afgesloten in Graz. Het Koninklijk Paar reist met de bondspresident en zijn echtgenote per trein naar deze tweede stad van Oostenrijk. Tijdens de reis vinden gesprekken plaats met de Oostenrijkse klimaatminister, Leonore Gewessler. In de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar het bedrijf AVL. Tijdens een rondleiding en gesprekken met medewerkers en partnerbedrijven wordt ingegaan op verduurzaming van gemotoriseerd vervoer, innovaties in e-mobility, autonoom rijden, waterstof-toepassingen en batterijtechnologie. Na een bezoek aan de burgemeester van Graz, Elke Kahr, geeft de gouverneur van de deelstaat Stiermarken Hermann Schützenhöfer een lunch. Hierbij wordt aandacht besteed aan vrouwen in de bètawetenschappen. In de middag staat afsluitend het thema fietsbeleid centraal: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen een presentatie bij over de Radoffensive Graz, een fietsconcept voor de stad dat is gestoeld op Nederlandse expertise.

Mode  Máxima heeft de smaak wel te pakken qua capejurken. Na een rode op dag 1, een meerkleurige op dag 2, draagt ze nu op dag drie een zeegroene. Het ontwerp komt uit een eerdere collectie van Natan en kwam ook in beeld tijdens de staatsbezoeken aan Indonesië (2020) en Duitsland (2021). De hoed met bloem is een combinatie van oud & nieuw (waarover later meer) en maakt het vrouwelijke, elegante plaatje helemaal af. Top! 

Máxima met de outfit in Indonesië:

Met de outfit in Duitsland:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Net terug uit Oostenrijk, vandaag nog even rondje Nederland? Vanmorgen in Tilburg, vanavond nog naar Amsterdam voor 60jarig jubileum Nationaal Ballet? Zijn een paar drukke weken geweest!

Weet iemand het merk van de geweldige zonnebril?

Dat wilde ik ook net vragen. Ik heb gezocht en gevonden: het is de Gucci GG3129. Bestel jij er meteen twee Doro??

O top dank je wel Jens! HHaha ja

Nog een paar mooie plaatjes uit Graz https://www.instagram.com/p/CfZIn7WturQ/ https://www.instagram.com/p/CfZguX5NzVE/ https://www.instagram.com/p/CfZjEnZrQUe/ https://www.instagram.com/p/CfZY3DqsJP5/

Ze zag er weer super uit! Het hele staatsbezoek vind ik qua mode in ieder geval een succes ;)

Is dit niemand anders opgevallen? Heb ik een nieuwe bril nodig of gezichtsbedrog?

Wat een aparte foto Josine, lijkt het nu alsof Willem Alexander achter de rug van de koningin de cape vast en wat omhoog houdt zodat het silhouet vd jurk anders lijkt? Of is de cape achter op de rug van Maxima ingestopt tussen de bruine riem en haar rug? Tussen de enkels is nog een stukje cape te zien :-) De japon oogt voor mij nu minder ‘zwierig’… of heb ik het mis??

-> Zie foto met een dal op de achtergrond

Ik heb zo genoten van al het moois dat Maxima ons in Wenen heeft gegeven. En net als Josine zit ik ook te wachten op de blauwe jurk met strik van Jan Taminiau;) De koningin heeft veel gerecycled, maar we leven ook in een tijd waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat. Deze luchtige cape jurk is inderdaad nu echt heel leuk gestyled. Nu vind ik het ook een mooie look. Ik kan niet wachten op het nieuwe logje van Josine over de haarband met bloemcorsage. Volgens mij heeft Maxima deze bloemcorsage gedragen tijdens Koninginnedag 2011. Maar dan nu geverfd?? De bloem oorbellen heeft Maxima voor het eerst gedragen tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2019.

Wie is er in Nederland toch begonnen met het woord “recyclen” als er bedoelt wordt “herdragen”? Volgens mij is in Engeland de dailymail als eerste daarmee begon maar bij recycling worden de materialen van het afval gebruikt om weer iets nieuws van te maken, dat is dus niet herdragen.

Hier word ik blij van! 3e maal is scheepsrecht. Wat een jong en elegant plaatje. Moet je nagaan wat accessoires met een jurk doen. Het hoofddeksel in Indonesië vond ik echt afschuwelijk. Duitsland was al veel beter. Ik had gedacht dat Maxima dit keer een haarband op had ipv een hoedje. En ik zou wel eens willen weten, met welke gelegenheid we dit hoedje al eens eerder gezien hebben.

Helemaal mee eens Sjanine, mooi verwoord!

Prachtig! Alleen de bruine bloem vind ik niet mooi erbij maar verder fraai Ook fijn dat deze jurk goed past, wat een verschil maakt dat.

Vraagje Josine, wat voegt die foto toe van die mevrouw die op de rug gefotografeerd is? Máxima zien we nauwelijks en de dame is zo vreselijk slecht gekleed door haar aftekende ondergoed dat is toch sneu voor haar ook om dit terug te zien

De fotografe van Royalduo was zo vriendelijk om haar foto's gelijk door te sturen. Dus binnen 1 minuut na aankomst kon ik al bloggen en de eerste beelden tonen. Aangezien zij niet in de persvakken mag staan, moeten de foto's vanuit een andere hoek gemaakt worden en krijg je dit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de onderbroek van de mevrouw niet had gezien tot je erover schreef, dus heb hem nu maar even verwijderd voor haar ;-)

Dat is de minister van klimaatzaken Doro,

Leonore Gewessler. Dus ik denk wel dat ze er toe doet(:

Mss is deze jurk in eijde en dan het -zelfs bij hitte -best fris om dragen zijn.

Het deert de koningin schijnbaar niets deze japon te dragen in de hitte van Graz. Ook vandaag zag het koningspaar er weer verzorgd uit! En humor heeft de koning zeker als je naar het duitstalige filmpje kijkt.

Es un bonito vestido con capa, con un color suave elegante, todo es muy femenino y fluido, pero nunca me gustó el cuello, la parte superior del vestido no se ve bien a mi entender. Cuando lo usó en Indonesia con ese tocado y peinado creo que no pudo haber sido peor, una decepción. Acá se ve mejor, lindo modelo y excelente calidad de la tela y colores. Su Majestad WA muy elegante y con presencia. Para lo que criticaron el exceso de joyas de dia aquí no se ve nada ;)

vertaling: Het is een mooie cape-jurk, elegante zachte kleur, alles is heel vrouwelijk en vloeiend, maar de halslijn vond ik nooit mooi, het bovenste deel van de jurk ziet er naar mijn mening niet goed uit. Toen ze het in Indonesië droeg met die hoofdtooi en kapsel denk ik dat het niet erger had kunnen zijn, een teleurstelling. Hier ziet het er beter uit, mooi model en uitstekende kwaliteit van de stof en kleuren. Zijne Majesteit WA zeer elegant en met présence. Voor wat ze de overdaad aan sieraden van de dag bekritiseerden, kun je hier niets zien;)

Wat een feestje deze geweldige jurk weer te zien! In Indonesië het best gestyled, helemaal jaren 20 van de vorige eeuw. Zo mooi en chique! De tweede keer weer een succes met de grote hoed en ook nu weer verrassend. Ik ben heel benieuwd naar beter beeld van de hoed. Mijn eerste reactie is: met opgestoken haar beter, maar het ziet er erg zomers uit zo.

ik vond dit eigenlijk geen mooie jurk maar zoals het vandaag is afgestyled is het top! Bi de bewegende beelden komt deze jurk trouwens pas goed tot haar recht. Drie keer een cape-jurk, ik twijfel tussen teveel of juist heel mooi doorgezet. Ben er nog niet uit. Goed haar ook weer . En inderdaad dat zal op de vakantie een weldaad zijn, zo lekker zonder die haarstukken. Maar heel blij dat ze weer aandacht aan haar kapsel besteed. Ik ben benieuwd, zou haar kledingkeuze exact vastliggen vooraf of beslist ze soms ook ter plaatse wat te dragen?

Idd Anniek, ik vermoed dat t van tevoren vastligt omdat bij de kleding alles afgestemd moet worden, schoenen sieraden, hoeden etc.

ja dat zou wel logisch zijn en heerlijk dat je er niet meer over hoeft na te denken. Maar zelf zou ik dat niet altijd fijn vinden. Ik beslis meestal last minute wat ik draag. Op vakanties is dat niet altijd handig want ik neem daarom altijd veel te veel mee.

Bij grote evenementen ligt het vast, bij werkbezoeken grist ze ook weleens wat van haar stoel.

Mooie outfit. Goed haar/hun best gedaan deze dagen. Haar haar zal weer even tot rust moeten komen; kan mooi in de vakantie!

Morgenavond heeft het koningspaar nog wat in de agenda staan: 60 jarig bestaan van het Nationaal ballet in Amsterdam. En de koning alleen ook nog 3 activiteiten, maar daarna is het echt vakantie!

Ik hoop voor het koningspaar dat de rust dan weer in ons land is teruggekeerd. Zodat ze op vakantie kunnen .!!!

Qialitytime voor de familie, happy holidays.

Prachtige japon,hoe onze koningin het in Duitsland draagt, vind ik echt het mooiste.

artikel met video aankomst in Graz en 10 foto's om door te klikken https://steiermark.orf.at/stories/3162606/ en nog een met 8 foto's in de stad even scrollen naar foto's +6, https://www.krone.at/2746562

Leuke jurk, ziet er luchtig uit met die wapperende cape. Mooie schoenen ook. De hoed vind ik te winters en zwaar voor de jurk. En die lange haren bij een lange jurk, vind ik nogal lijzig overkomen.

Voor mij zit het staatsbezoek er weer op. Het was fantastisch om het koningspaar zo vaak te kunnen zien.

Wenen is echt een aanrader. Ik ga zeker een keer terug :)

Ja ik was erbij :) Mijn foto’s staan in verschillende blogs van Josine.

Ahha u bent Royalduo?! Lucky one

Niet mijn favoriete japon tijdens dit staatsbezoek maar hij staat Maxima goed en het totaalplaatje is mooi!

Een hele chique jurk, hoed had ik niet opgezet. Het Koningspaar heeft in elk geval hun beste been vooruit gezet. Maar oei de dame met het lichtgroene pakje, naast de grote force man, had moeten opletten. Haar achterwerk komt heel onvoordelig op de foto vet-rillen, randje ondergoed,.........ze slaat een een modderfiguur, sorry , dit hoeft echt niet, strak corrigerend ondergoed, probleem opgelost.

Heel mooi. Leuke luchtige jurk, mooie kleur, mooie accessoires.

Luchtig, hip, zomers. Mooie outfit, leuk gestyled. Deze accessoires passen er heel goed bij. Gave schoenen deze keer. Ja, een mooi zomers plaatje! Vandaag weer een druk programma maar ......eerst even treinen(heerlijk koel met airco).

Prachtige jurk. Alleen, als het daar nog zo warm is moet ze toch stikken van die hooggesloten strakke hals? Zou ik gek van worden met die warmte.

Maar het bruin van het hoedje vind ik een beetje een viezige kleur.

Hooggesloten hals, en het wordt vanmiddag nog weer tropisch heet, pffffff Reguliere trein met nietsvermoedende medepassagiers: https://www.telegraaf.nl/video/1425281428/de-jonge-schrikt-van-opmerking... Vanavond al een uitgebreide samenvatting "Koningspaar in Oostenrijk" NPO2 19u12

Ina een waar woord. Ik krijg t al warm als ik ernaar kijk. Pff alles blijft aan je plakken en gaat kriebelen..

Tantie, ja zie je, ben ik toch niet de enige die dat heeft ;-) Buiten dat, ik heb eens op een website naar de jurken van Natan gekeken, veel van deze jurken zijn van polyester, ik vermoed als ik naar de stof kijk dat deze dat ook is, nou daar wordt je helemaal gek van van benauwdheid

......ik denk, dat de koningin eerder luchtige zijden-chiffon uitzoekt voor haar zomerse jurken. Net als linnen koelt het en kreukt niet.

Ik vind dit een hele mooie elegante jurk, Je hebt gelijk wat je zegt over het materiaal, draagt niet echt luchtig. Maar als je nu kleding draagt van natuurlijke stoffen zoals, linnen , katoen, zijde, dan loop je de hele dag er zeer kreukelig bij, en dat is geen gezicht. Hopelijk heeft Maxima een mooie waaier bij zich, zoveel mooie exemplaren in de collectie van het koninklijk huis .

Elisah, linnen is over het algemeen niet aan te raden dan nee, maar viscose of katoen hoéft niet persee erg te kreukelen, soms wel, soms niet, weet niet waar dat aan ligt. Maar liever met wat kreukels lopen dan flauwvallen van de hitte zou ik zelf denken.

Daar raak je van aan de kook ;-) Daarnaast hebben de jurken vaak een hooggesloten halslijn. Onze koningin zal toch zeker gezien haar leeftijd ook wel eens zo'n hormonenmomentje hebben?

Zeg dat wel ja haha ;-)

Ohw je hebt er later nog wat bijgeschreven. Nou ik heb gezien dat Natan toch wel aardig wat jurken met V-hals heeft. Als Máxima dat doet dan wordt dat wel subtiel gedaan, valt in ieder geval niet op.

Luchtig, hip, zomers. Mooie outfit, leuk gestyled. Deze accessoires passen er heel goed bij. Gave schoenen deze keer. Ja, een mooi zomers plaatje!

https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/koningspaar-knuffelt-paard-en-wor..., leuke foto op deze site van lief gebaar Maxima naar Alexander.in de tram..

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?